Oikoluku ja editointi

Piste iin päälle

Haluatko apua tekstin viimeistelyyn? Olen kirjoittava toimittaja ja intohimoinen pilkunviilaaja. Voin tarkistaa tekstistäsi oikeinkirjoituksen ja kieliopin tai pureutua tekstiin, sen sisältöön ja sanomaan perusteellisemmin. Lopputuloksena saat sujuvan, huolitellun tekstin, joka näyttää ja kuulostaa juuri sinulta.

Miksi tekstin viimeistely kannattaa?

  • Sujuvaa tekstiä on kiva lukea. Asia on helppo uskoa ja sinäkin vaikutat luotettavalta kaverilta.
  • Oletpa kuinka rautainen kirjoittaja tahansa, saatat tulla omalle tekstillesi sokeaksi. Oikolukijana bongaan ja korjaan siitä ne turhat virheet.
  • Tämä on helppo tapa testata, onko tekstisi ymmärrettävää.

Jatketaan, haluan kuulla lisää!

Näin oikoluku ja editointi käyvät

Oikoluvusta on jos jonkinlaista määritelmää. Minusta oikoluku on sitä, että korjaan tekstistä lyöntivirheet sekä tsekkaan oikeinkirjoituksen ja kielioppiasiat kuntoon. Jos eteen tulee yksittäinen huono sanavalinta tai häiritsevä lauserakenne, voin oikaista sen samalla kertaa.

Oikoluku sopii valmiiksi sujuvalle tekstille. Ehdotan perusteellisempaa editointia, jos sanavalinnoissa, lauserakenteissa ja tekstin etenemisessä on enemmän hiottavaa.

Editoinnissa puntaroin lisäksi tekstin sisällön kiinnostavuutta ja ymmärrettävyyttä sekä sujuvoitan tekstiä hiomalla sen rakennetta ja ilmaisutapoja.

Miksi Jutelma?

  • Kieliopin, ilmaisun, sääntöjen ja käytänteiden viidakossa pidän mielessäni myös tekstin lukijan. En tartu epäolennaisuuksiin. Tärkeintähän on, että tekstisi on helppo lukea ja ymmärtää. Se on lukijaystävällisyyttä.
  • Olen kirjoittanut aika monen alan tekstejä. Minulla on siis melkoisen hyvä erikoissanaston tuntemus eri toimialoilta.
  • Oikolukuun ja editointiin kuuluu korjauskierros. Voit siis oikaista oikaisijaa tai korjata korjaajaa!

Haluan kokeilla heti!

ps. Jos haluat tarjouksen tekstin viimeistelystä, helpotat tarjouksen antamista kovasti, kun liität tekstin tai osan siitä viestiin mukaan.

Kysy, kerro ja kommentoi

Ota yhteyttä sähköpostitse pauliina@jutelma.fi, puhelimitse 040 537 4171 tai alla olevalla lomakkeella. Vastaan nopeasti, yleensä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Selaa

Maksimikoko 10MB

Please wait...

Tästä etusivulle